Nieuws

Er gaat niets boven... een toertocht in Groningen!

Publicatiedatum:
Bekeken: 162
Categorieën: Nieuws, Evenementen

De EVC heeft een mooie rit voor je in petto: het Oldambt in Groningen. Het is alweer enige tijd geleden dat we voor het laatst een toertocht hadden in dit gedeelte van Groningen.

We zien de oude graanrepubliek, met de grote kenmerkende ‘herenboerderijen’, vaak prachtig om te zien, soms bouwvallig, maar altijd indrukwekkend. Verder is de Blauwestad een bezienswaardigheid: een groot stuk polder is onder water gezet en vormt nu het Oldambstermeer. We proberen je via de mooiste weggetjes een goed beeld te geven van het huidige Groningen.

Na afloop is er de mogelijkheid te blijven overnachten; we hebben een camping gevonden waar we onze tent of caravan kunnen plaatsen (eventueel al voorafgaande aan de tocht) en daar te overnachten. Ook is in overleg de huur van een chalet mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden!

De volgende dag, zondag dus, is er voor de liefhebber een korter maar wat pittiger toertochtje met meer kaartleesuitdaging. Maar een bezoek aan het nabijgelegen Nationaal Busmuseum, met o.a. diverse DAF bussen, is ook een aanrader! Zo hopen we er een leuk evenement van te maken! Bij voldoende kampeerders wordt geprobeerd een barbecue te regelen.

Geef je bij voorkeur van tevoren op via onderstaand mailadres als je de toertocht wilt rijden, maar zeker als je van de overnachting op de camping gebruik wilt maken!

Startpunt
Hotel Van der Valk Zuidbroek
Burg. Omtaweg 4
9636 EM Zuidbroek

(eenvoudig te bereiken via de A7 of de N33)

Eventuele overnachting
Camping de Veenborg
van Arnhemslaan 2 9615 TD Kolham (Westerbroek)

Voor meer informatie: bel of mail ons.

Graag tot ziens in Groningen!

Namens de EVC,

Marck de Cloet en Joey Smit
Tel. 06 - 18744859
Mail: marck@decloet.nl
 

Deel dit bericht via: