Techniek

De technische commissie (TC) neemt binnen DAF Club Nederland een zeer belangrijke plaats in. Het voornaamste doel van deze commissie is onze clubleden zo goed mogelijk te ondersteunen op technisch gebied, zodat je met plezier in jouw Daf en/of Volvo kunt blijven rondrijden. De TC bewerkstelligt deze ondersteuning op diverse manieren. Wat kunnen wij voor jou als clublid betekenen?

Vraagbaakfunctie

Heb je een vraag over de techniek van de Daf/Volvo of zit je met een technisch probleem waar je zelf niet uitkomt? De TC kan wellicht raad bieden. In de colofon van het clubblad 'Variomatic' staan de leden van de commissie met daarbij hun telefoonnummer. Je kunt een van de leden bellen en jouw vraag voorleggen. Wij zullen die zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Het is ook mogelijk om per email met de TC contact op te nemen. Jouw vraag wordt dan door de coördinator behandeld en indien nodig doorgespeeld binnen de commissie.

Sleuteldagen

Ongeveer 4 á 6 keer per jaar worden er op diverse locaties in het gehele land sleuteldagen georganiseerd. Deze sleuteldagen vinden plaats in goed uitgeruste garages met hefbruggen. Zonder uitzondering dragen al deze garages onze club een warm hart toe! De sleuteldagen zijn speciaal bedoeld voor klussen die je thuis niet uit kunt voeren, bijvoorbeeld vanwege het gebrek aan een hefbrug of bepaalde speciale gereedschappen. Ook zijn de sleuteldagen ideale mogelijkheden om gezellig aan jouw auto te sleutelen en de techniek te leren kennen als je nog geen ervaren sleutelaar bent. De TC is op alle sleuteldagen aanwezig om te ondersteunen en je van technisch advies te voorzien wanneer nodig. De sleuteldagen zijn echter vooral ontzettend leuk omdat iedereen elkaar helpt, jong en oud, ervaren of niet ervaren, het is altijd gezellig!

Diagnosedagen

Absoluut uniek en een echte aanrader voor elke Daf rijder, met name de nog wat onervaren clubleden zijn de diagnosedagen. In het verleden werd de TC regelmatig door clubleden benaderd met de vraag: "zouden jullie eens een stukje in mijn auto willen rijden, want ik weet eigenlijk niet hoe een Daf precies hoort te rijden". Hieruit zijn de diagnosedagen ontstaan. Op een diagnosedag inspecteert iemand van de TC jouw Daf of Volvo aan de hand van een uitgebreide checklist. Deze controle omvat de algemene technische kanten van onze auto's maar richt zich met name ook op die zaken waar een moderne garage totaal geen verstand meer van heeft. De Variomatic is hiervan een goed voorbeeld. Binnen onze commissie is de kennis over deze geweldige transmissie nog volop voorhanden. Ook maken we samen met je een proefrit en aan de hand van onze bevindingen ontvang je een keuringsrapport met daarin onze constateringen. Uiteraard adviseren we uitgebreid en eerlijk over te verwachten reparaties en mankementen die we (wellicht) tijdens de diagnose hebben aangetroffen.

Een diagnose kan op elke sleuteldag door ons uitgevoerd worden. En tijdens de jaarlijkse, grandioze Diagnosedag met Supersale bij het magazijn van DAF Club Nederland. Op deze dag neemt de TC vele Dafs onder de loep. Ook kun je dit combineren met een taxatie en heeft ons magazijn een enorme hoeveelheid spectaculaire aanbiedingen voor je in petto. De grote Diagnosedag + Supersale kan ondertussen gerekend worden tot een van de "traditionele" DAF Club Nederland evenementen!

Cursussen

Onmisbare stukjes gereedschap voor elke Daf rijder: de cursussen van DAF Club Nederland. Diverse keren per jaar organiseert de TC cursussen over diverse onderwerpen om jou het leven als DAF rijder makkelijker te maken. Niet alleen geven onze cursussen een goed inzicht in de techniek van een Daf/Volvo; ze geven je vaak ook nog net dat laatste duwtje in de rug om zelf aan jouw auto te gaan sleutelen wanneer je daar eerst wat angstig voor was. De techniek van een Daf/Volvo is betrekkelijk eenvoudig, maar kan toch nog lastig zijn wanneer je wat minder ervaren bent in autotechniek. Onze cursussen spelen daar handig op in en zijn daarom ook eenvoudig van opzet. Bovendien bestaan ze uit een theorie- en een praktijkdeel zodat je altijd in de gelegenheid bent zelf te oefenen.

Momenteel bieden wij de volgende cursussen aan:

  • Introductiecursus (tijdens de introductiedag nieuwe leden)
  • Cursus motor afstellen
  • Cursus Variomatic
  • Cursus Elektro
  • Cursus plaatwerken

Kijk op de pagina Cursussen voor aanvullende informatie en aanmelding, of in de agenda voor een actueel overzicht van de geplande sleutel- en diagnosedagen en cursussen.

Contact coördinator Techniek 

 

 

Technische commissie DAF Club Nederland 

De samenstelling van de TC (van links naar rechts): Janhein de Rooij (coördinator en lid van de commissie tot 13 februari 2021), Laszlo Mogyorossi, Geert Heintges (coördinator vanaf 13 februari 2021), Jan Maarten de Klein, Eugene Lapidaire, Hennie de Ruijter en Doede de Vries.

 

 

 

Voorbeeld sleuteldagen DAF Club Nederland

 

 

Diagnose door de Technische commissie

 

 

Voorbeeld sleuteldagen DAF Club Nederland