Statiegeld artikelen

Op veel te reviseren artikelen wordt statiegeld geheven. Het statiegeld varieert van 10 tot 200 euro. Alle te reviseren onderdelen zoals draagarmen, rubbers, veerpoten, bladveren, koppelings- en remdelen, verwarmingskokers en inlaatspruitstukken, cilinderkoppen en krukassen, starters en dynamo's, Variomatics etc. vallen hieronder. Het statiegeld dat je betaalt, krijg je terug als je het oude artikel binnen 1 jaar weer schoon inlevert of opstuurt met daarbij de originele rekening van het DAF Club Nederland magazijn.

Het oude onderdeel moet ook compleet zijn (is ook in elkaar gezet en niet geheel of gedeeltelijk gedemonteerd). Immers, het onderdeel moet wel gereviseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld bij een drukgroep/plaat mag de onderplaat/veerplaat niet gescheurd zijn. Deze oude onderdelen worden vervolgens weer gereviseerd. Zo houden wij jouw Daf (of Volvo met Variomatic) rijdend en jouw hobby betaalbaar!

Het magazijn krijgt vaak de vraag: ik heb thuis een heleboel gebruikte onderdelen liggen. Als ik die inlever zonder meteen een nieuw onderdeel te kopen, krijg ik dan al vast de statiegeldvergoeding? Nee, maar je kunt wel een bewijs krijgen dat je al één of meer statiegeldartikelen hebt ingeleverd. Als je later dan hetzelfde onderdeel nieuw aanschaft, hoef je op vertoon van dat bewijs (een soort tegoedbon dus) geen statiegeld te betalen. Je hebt immers al een gebruikt onderdeel ingeleverd. En die "tegoedbon" blijft ook na 1 jaar geldig.