Cursussen vanuit de Technische Commissie

Onmisbare stukjes gereedschap voor elke Daf rijder: de cursussen van DAF Club Nederland. Diverse keren per jaar organiseert de Technische commissie cursussen over diverse onderwerpen om jou het leven als DAF rijder makkelijker te maken. Niet alleen geven onze cursussen een goed inzicht in de techniek van een Daf/Volvo; ze geven je vaak ook nog net dat laatste duwtje in de rug om zelf aan jouw auto te gaan sleutelen wanneer je daar eerst wat angstig voor was. De techniek van een Daf/Volvo is betrekkelijk eenvoudig, maar kan toch nog lastig zijn wanneer je wat minder ervaren bent in autotechniek. Onze cursussen spelen daar handig op in en zijn daarom ook eenvoudig van opzet. Bovendien bestaan ze uit een theorie- en een praktijkdeel zodat je altijd in de gelegenheid bent zelf te oefenen.

Momenteel bieden wij de volgende cursussen aan:

 

Introductiecursus
Speciaal voor de beginnende Daf/Volvo rijder om je letterlijk en figuurlijk op weg te helpen in jouw auto. De opzet is zeer eenvoudig maar enorm praktisch en daarom is de startcursus een ideale basis om daarna verder te gaan. Dit is onderdeel van de introductiedag voor nieuwe leden; weet je niets van DAF techniek dan kun je je voor deze dag opgeven: zie de kalender.

Cursus motor afstellen
Alle belangrijke facetten van het afstellen van de motor (zowel de 2- als 4-cilindermotoren) komen in deze cursus aan bod. Denk hierbij aan ontsteking, carburateur en kleppen. Met veel achtergrondinformatie over deze zaken ideaal om de motor van jouw Daf/Volvo te leren kennen.

Cursus Variomatic
uiteraard mag een cursus over deze wonderbaarlijke transmissie niet in ons aanbod ontbreken. De cursus Variomatic leert je hoe de Variomatic precies werkt, hoe je deze onderhoudt en ook hoe je kleine storingen of mankementen kunt verhelpen. Een must!

Cursus Elektro
De elektrische installatie van onze Daf of Volvo heeft voor velen van ons toch wel iets geheimzinnigs. In deze cursus worden heel helder en met veel voorbeelden de basisprincipes van de elektrische installatie uitgelegd. Ook komen veel voorkomende (elektrische) storingen aan de orde.

Cursus plaatwerken
Helaas hebben ook Dafs last van het roestduiveltje. Deze cursus leert je op een gemoedelijke en gemakkelijke manier de ins en outs van het plaatwerken: van lassen tot plamuren/strakmaken en spuiten aan toe.

 

Tenzij anders aangegeven in de agenda, vinden de cursussen plaats in het magazijn van DAF Club Nederland (Spaarpot 26, Geldrop) met een aanvangstijd van 10:00 uur. De kosten bedragen €15,- per persoon per cursus.

Kijk in de agenda voor een actueel overzicht van de geplande sleutel- en diagnosedagen en cursussen.
Je kunt je voor een cursus opgeven via onderstaand formulier (zichtbaar na inloggen).

Na inschrijving kom je op de cursuslijst te staan, na betaling van het cursusgeld is je inschrijving definitief. Indien je hebt betaald maar desondanks niet naar de cursus kan komen, moet je dit ruim twee weken vóór de cursus melden bij de coördinator Techniek én de penningmeester.

 

Heb je nog vragen over de cursussen van DAF Club Nederland?

Neem dan contact op met de coördinator Techniek