Variomatic balanceren

DAF Club Nederland balanceert ook jouw Variomatic!

Een dreunende of trillende Variomatic kan het rijplezier van jouw DAF (of Volvo CVT) behoorlijk verminderen. Met name de latere types zijn hier gevoelig voor. En dat terwijl een goed functionerende en schakelende Variomatic het rijden in een DAF zo bijzonder leuk en ontspannend maakt.

Het DAF Club Nederland magazijn kan jouw Variomatic balanceren. Hiervoor is speciale apparatuur aanwezig en een opgeleid team. De apparatuur is door DAF destijds speciaal voor het balanceren van Variomatics ontwikkeld.

Hoe kunt je je Variomatic laten balanceren?

Je levert jouw Variomatic in bij het magazijn. De Variomatic moet perfect schoon gemaakt zijn (bijvoorbeeld met een hoge drukspuit). In de praktijk heeft zich op de Variomatic een mengsel van olie, vet en zand afgezet. Dat moet er dus af. Enerzijds voor het resultaat (al dat vuil kan ook onbalans veroorzaken) en anderzijds om het werk voor de vrijwilligers zo prettig mogelijk te maken. Vervolgens kan het volgende worden afgesproken:

  • volgens jou is jouw Variomatic verder in goede staat. In dat geval wordt jouw Variomatic alleen gebalanceerd.
  • je wilt dat jouw Variomatic ook wordt nagekeken. In dat geval kijken wij jouw Variomatic na. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om een Variomatic te balanceren, waarvan de gewichtendragers versleten zijn. Ook worden keerringen en het vacuümsysteem gecontroleerd.

Wat kost het?

Het balanceren kost € 95,- voor een primaire of secundaire kast en € 175,- voor een complete Variomatic, ongeacht of deze uit 2 of 3 kasten bestaat (exclusief de kosten van eventuele onderdelen die vervangen moeten worden). Het resultaat is een DAF of Volvo die weer rijdt, zoals het hoort. Dus met het kenmerkende fluitende geluid, dat niet wordt overstemd door allerlei gedreun en getril.

Het magazijn zal jouw Variomatic/aandrijving zo goed mogelijk balanceren. Echter, wij kunnen geen garantie geven op het balanceren, daar het gaat om onderdelen die gebruikt en/of al geruime tijd geleden zijn geproduceerd. Ook voor schade opgetreden bij of na het balanceren kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Afspraak maken?

Om jouw Variomatic te balanceren graag een afspraak maken met de magazijncoördinator. (bij voorkeur via mail of telefonisch: 06 15 26 64 14). Vervolgens wordt een afspraak gemaakt wanneer je jouw Variomatic kunt brengen.

Contact coördinator magazijn