Evenementen

DAF Club Nederland heeft onder meer een actieve evenementencommissie (EVC).
De EVC biedt een uitgebreid programma met evenementen aan zoals toertochten, nachtritten, meerdaagse ritten, onderdelenbeurzen en nationale en internationale kampeerevenementen. Voor alle activiteiten die de evenementencommissie je aanbiedt geldt dat introducees van harte welkom zijn.
Kijk in de agenda voor een actueel overzicht van de geplande evenementen.

Je kunt op de pagina Evenementen - tijdlijn een verzameling fotoalbums zien met sfeerimpressies van evenementen.

Highlights van speciale evenementen:

Toertochten

Toertochten worden meerdere keren per jaar in diverse vormen en op verschillende plaatsen in het land gehouden. De toertochten worden individueel gereden aan de hand van routebeschrijvingen gebaseerd op verschillende soorten systemen. Voorbeelden hiervan zijn bolletje-pijltje, foto-routes, uitgeschreven routebeschrijving, etc. De toertochten variëren meestal van 80 tot 120 kilometer. Deelname aan de toertochten is gratis. Af en toe wordt een toertocht 's avonds gereden; dit wordt ook wel nachtrit genoemd. Door het rijden in het donker krijgt deze toertocht een extra moeilijkheid mee.

Meerdaagse ritten

Een meerdaagse rit wordt meestal verreden in 2 dagen waarbij een overnachting plaatsvindt. De rit kan plaatsvinden in Nederland, maar kan ook een overnachting hebben in het buitenland. In veel gevallen kan ook 1 dag deelgenomen worden aan zo'n rit; hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als voor een toertocht. De overnachting is alleen mogelijk voor leden, huisgenootleden en donateurs en hiervoor worden kosten in rekening gebracht. 

Kampeerevenementen

Een kampeerevenement dat normaliter elk jaar plaatsvindt is het 4-daagse hemelvaartkampeerweekend. Tijdens dit kampeerevenement wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd. Hierbij moet je denken aan een barbecue of gezamenlijke maaltijd, diverse toertochten, een nachtrit, enzovoort. Als deelnemer mag je overal aan mee doen, maar je bent tot niets verplicht. Voor de toertochten tijdens het kampeerevenement gelden dezelfde regels als beschreven onder toertochten; voor alle overige activiteiten geldt hetzelfde als voor een meerdaagse rit. Naast het hemelvaartkampeerweekend worden ook kampeerweken in het buitenland georganiseerd. De duur van deze kampeerweken kan variëren van 1 tot 3 weken.

Bijeenkomsten

Naast ritten met jouw DAF / Volvo organiseert de EVC ook bijeenkomsten waarbij het contact met andere clubleden en het uitwisselen van kennis voorop staat. Tijdens deze "Koffieklets" is er ruimte om met elkaar te praten, maar vaak vindt ook een kleine onderdelenmarkt plaats. 

Samenwerking met buitenlandse DAF clubs

Sommige van de hierboven genoemde activiteiten worden in samenwerking met onze zusterclubs uit onder andere België, Duitsland en Engeland mogelijk gemaakt. De contactgegevens van deze clubs vind je hier.
 

Zelf iets organiseren?

Als je zelf eens een toertocht wilt uitzetten of suggesties hebt voor een evenement, kan je altijd contact opnemen met de coördinator van de EVC. Bij het zelf organiseren van een activiteit zullen 1 of meerdere commissieleden je ondersteunen, zodat jouw activiteit net zo zal verlopen als een activiteit die georganiseerd wordt door de commissie.

Kampeerweek Ardennen 2019

Hemelvaart Kampeerweekend 2019

Kaartleesrit Rondje Dongen

Coördinator Evenementencommissie: Chevy Jansen

Coördinator evenementencommissie sinds 24 februari 2024: Chevy Jansen.