Nieuws

D.C.N. @ Historic Grand Prix: een groot succes

Publicatiedatum:
Bekeken: 564
Categorieën: Nieuws, Evenementen

'DAF Club Nederland houdt Dafs rijdend'. Dat werd wel duidelijk op de Historic Grand Prix 2022 in Zandvoort!

Van vrijdag 15 tot en met 17 juli 2022 stond CM.com Circuit Zandvoort in het teken van de Historic Grand Prix met een verscheidenheid aan historische raceauto's uit verschillende klassen: van toerwagens tot Formule 3 raceauto's, van Le Mans voertuigen uit de jaren '60 tot historische Formule 1 bolides. En DAF Club Nederland was er 3 dagen bij! Naast de clubstand bij de paddock met opengewerkte Variomatic stonden op de 'VIP parking' vele Dafs en Volvo's met Variomatic in allerlei uitvoeringen, zelfs met caravan!

Voor de ogen van duizenden toeschouwers reed een kleurrijke, gevarieerde selectie van Dafs en Volvo's met Variomatic in een paraderonde enkele rondjes over Circuit Zandvoort. Nee niet achteruit (zo blijven Dafs nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met het circuit) maar in volle glorie, vooruit in colonne. Met een centrale rol voor de YA 66 van Sef Thissen; in zijn open legerDaf bevonden zich de fotograaf en cameraman die fantastische actiebeelden konden maken in de paraderondes over het circuit op de zaterdag en zondag. Zodra de video gemonteerd is en op ons YouTube kanaal wordt vrijgegeven, zullen we hierover berichten via een nieuwsbericht op deze site.

Tijdens de 3 dagen Historic Grand Prix zijn er prachtige foto's gemaakt van de clubstand, de VIP parking en de paraderondes, onder andere door redactieleden Ron Jongenelen en Gertjan Schutten. Je vindt alle (tot nu toe verzamelde) foto's op de nieuwe pagina Tijdlijn evenementen, via het menu Club -> Algemeen -> Evenementen -> Tijdlijn:

https://www.dafclub.nl/Club/Algemeen/Evenementen/Tijdlijn/HistoricGrandPrix2022.

Ook de pers heeft DAF Club Nederland weten te vinden. Het Eindhovens Dagblad heeft er gisteren online een artikel aan gewijd, helaas alleen zichtbaar voor abonnees:

https://www.ed.nl/eindhoven/dafkes-schitteren-op-circuit-van-zandvoort-in-die-kombocht-was-het-spannend~a60a430b/

In het bijzonder willen wij de organisatie, commissies en alle deelnemers bedanken voor dit geweldige evenement waarin we als club grote belangstelling hebben mogen genieten. Fantastische PR!

Deel dit bericht via: