Nieuws

Winterrally 2022: 't is een kwestie van geduld

Publicatiedatum:
Bekeken: 728
Categorieën: Nieuws, Evenementen

Corona gooide roet door vele evenementen, waaronder ook de Winterrally in 2021. Eindelijk mag het weer (onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen), dus het is uiteindelijk toch een kwestie van geduld totdat de DAF Club weer de Nederlandse wegen vult….

Het is ook ‘een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag dat heel Holland Limburgs lult’, althans, zo luidt de tekst van een van de grootste hits van de Americaanse dialectband Rowwen Hèze. Je zult je wellicht afvragen wat dit allemaal te maken heeft met de Winterrally 2022?

Eigenlijk is het heel simpel. De Winterrally 2022 start en eindigt namelijk in het zuiden des lands en wel in het Limburgse dorp America. Welbekend van de eerdergenoemde muziekband en tevens het geboortedorp van de bedenker van onze auto’s, Hub van Doorne.

 

Zaterdag 5 maart
Op zaterdag 5 maart ben je vanaf 9:30 uur welkom in America bij Café Boëms Jeu, pal tegenover het geboortehuis van Hub van Doorne. Hier vindt de inschrijving plaats en kun je jouw routeboek ophalen onder het genot van een kop koffie en een stuk echte Limburgse vlaai. De koffie en vlaai zijn voor rekening van de club, dus reden te meer om af te reizen naar America.

Aansluitend kun je de route rijden. De tocht voert je langs de mooiste stukjes van Noord-Limburg, Gelderland en zelfs door Duitsland. In totaal is de route zo’n 130 kilometer lang. Uiteraard zijn er gedurende de trip diverse stops mogelijk voor een lekkere lunch. De toertocht van zaterdag eindigt in Arcen; een toeristische parel aan de Maas en bekend van de Kasteeltuinen en de Hertog-Jan brouwerij.

 

Zondag 6 maart
Op zondag gaat de route verder door het Noord-Limburgse landschapen eindigt in America bij café Boëms Jeu. Uiteraard is het mogelijk hier nog gezellig even na te babbelen onder het genot van een drankje en een hapje.


Deelname en kosten
Deelname aan de toertocht(en) van de Winterrally 2022 is geheel gratis. Zoals eerder vermeld, is de koffie en vlaai op zaterdagmorgen op kosten van de club. Ook het rallybordje krijg je voor niets!

De kosten voor de hotelovernachting zijn:

€ 75,-   Tweepersoonskamer inclusief ontbijt

€ 65,-   Eenpersoonskamer inclusief ontbijt

Het is uiteraard ook mogelijk om op één van beide dagen de tocht te rijden. Het startpunt voor zaterdag is dan in America en voor zondag is dit in Arcen.
 

Aanmelden
Heb je er zin in om met je Daf of Volvo met Variomatic een mooie toer in de omgeving van Noord-Limburg te gaan maken samen met medeleden?
Alle informatie vind je
op de Winterrally pagina:

http://www.dafclub.nl/Winterrally

Graag zien wij je inschrijving vóór 20 februari tegemoet!

Deel dit bericht via: