Nieuws

DAF Museum opent haar deuren met 3 nieuwe tentoonstellingen

Publicatiedatum:
Bekeken: 830
Categorieën: Algemeen, Nieuws

Op woensdag 9 juni 2021 opent het DAF Museum haar deuren weer. Tevens zijn de plannen voor de resterende maanden van dit jaar bekend: er komen maar liefst 3 tentoonstellingen.

 

1. Presentatie van Koningsdag-voertuigen van DAF.

De DAF Kini heeft een prominente rol gespeeld op Koningsdag 2021 in Eindhoven. Met Koning Willem-Alexander achter het stuur en zijn oudste dochter Prinses Amalia naast zich is deze strandauto prominent in beeld geweest als opening van de ‘Mobility Karavaan’.

Deze 'Kini', de door de Italiaanse autoontwerper Giovanni Michelotti ontworpen strandauto van het Koninklijk Huis staat centraal in een tijdelijke tentoonstelling tezamen met de andere DAF-voertuigen uit de Mobility Karavaan, waaronder de eerste geproduceerde DAF 600, het eerste truckchassis met motor (VD60), de DAF leger Pony die jarenlang op de terreinen van Het Loo dienst heeft gedaan en de befaamde Eindhovense VIPRE opleggerbus.

De presentatie van de Koningsdag-auto’s wordt gehouden van 9 juni tot en met 30 juni 2021.

 

2. Burki-tentoonstelling

Charles Burki (1909-1994) was een befaamde tekenaar, illustrator, ontwerper en schrijver van voornamelijk vervoersmiddelen en gaf met de tekeningen ook vaak een kijkje in de toekomst. Zijn tekeningen zijn beroemd om de details. Burki heeft jarenlang voor DAF gewerkt. De Burki-tentoonstelling in het DAF Museum toont zijn nagenoeg complete genre en laat nog niet eerder getoonde werken van Burki zien.

De grote Burki-tentoonstelling is te zien van juli tot en met september 2021.

 

3. 100 jaar Michelotti.

In oktober 2021 is het 100 jaar geleden dat de Italiaanse auto-ontwerper Giovanni Michelotti werd geboren (1921-1989). Michelotti heeft meer dan 1200 auto-ontwerpen op zijn naam staan en is medebepalend geweest voor veel DAF-personenauto’s: Daffodil (Daf 31 en Daf 32), Daf 44, Daf 55, Daf 46 etc.). Naast alle door Michelotti getekende DAF modellen en prototypes zullen ook andere merken en schaalmodellen van zijn hand in het DAF Museum te zien zijn. De tentoonstelling ‘100 jaar Michelotti’ wordt op zaterdag 16 oktober geopend door Edgardo Michelotti (zoon van) en Marc van Doorne (zoon van Martien van Doorne met wie Giovanni Michelotti veel heeft samengewerkt).

De tentoonstelling ‘100 jaar Michelotti’ is te zien van 16 oktober a.s. t/m medio februari 2022.

Deel dit bericht via: