Terugblik Koningsdag 2021

Koningsdag 2021 was voor DAF Club Nederland een speciale editie. Omdat koning Willem-Alexander met zijn gezin naar Eindhoven kwam, werd (daar waar het in beperking kon door de corona omstandigheden) alles uit de kast gehaald om de koninklijke familie te laten zien wat Eindhoven te bieden heeft en waarom Eindhoven een belangrijke historie heeft. De uitgelezen kans om het Eindhovense pientere pookje, de variomatisch aangedreven DAF en Volvo personenwagens en DAF Club Nederland in de spotlights te zetten voor een groot publiek!

Onder regie van Hans Rodenburg, coördinator redacties en pr DAF Club Nederland, werd een plan gemaakt om zowel digitaal als ter plaatse in Eindhoven als club aanwezig te zijn en onszelf aan een groter publiek te laten zien. Dat eerste is gelukt door een tijdsslot te verkrijgen in Digitale Kamer 1 op de officiële website van Koningsdag 2021 en een Zoom sessie te kunnen uitzenden. Het laatste met een rondrit door Eindhoven met een stoet Dafs en Volvo's met Variomatic.

Hieronder kun je lezen hoe dit tot stand kwam en laat het beeldmateriaal niets aan duidelijkheid te wensen over: DAF Club Nederland was goed vertegenwoordigd in de aanloop naar en tijdens Koningsdag 2021!

 

The making of...

Na weken van ideeën verzamelen, voorbereidingen treffen, afstemmen met externe partijen, inschakelen van de pers, overleg met politie, over en weer mailen, bellen en inventariseren was het zaterdag 24 april zover: het publieke geheim waar DAF Club Nederland mee bezig was in de opmars naar Koningsdag 2021 mocht openbaar gemaakt worden. Er werden filmopnames voor een promotiefilm van DAF Club Nederland gemaakt, die gebruikt zou worden in de digitale Zoom-sessie tijdens Koningsdag 2021.

Bij en in het magazijn op de Spaarpot in Geldrop verzamelde zich een stoet van 9 koninklijk gekleurde Dafs en Volvo's met Variomatic: 6x oranje (Nationa), 1 rode, 1 witte en 1 blauwe. Deze reden in een stoet langs de camera's voor het magazijn waarna de filmopnamen, gepresenteerd door PR-commissielid Wouter van de Peppel, binnen verder gingen. Voor de stoet was het een algemene repetitie voor de tocht die op Koningsdag gehouden werd, op zoek naar de drones van de NOS.

Doordat er een persbericht was uitgebracht rondom de onthullingen wat D.C.N. zou gaan doen op deze dag en op Koningsdag, waren onder andere Studio040 en het Eindhovens/Brabants Dagblad aanwezig. Diezelfde dag bracht Studio 040 verslag uit met een artikel, waar later onderstaande video aan werd toegevoegd.

Op maandag 26 april stond er een artikel op de voorpagina van de katern Eindhoven van het Eindhovens Dagblad.
Een dag later, op Koningsdag zelf, plaatste het Brabants Dagblad een artikel met grote foto.
 

Persartikelen


Koningsdag digitaal: livestream Zoom sessie

DAF Club Nederland maakte deel uit van het digitale Koningsdag programma, door een Zoom sessie te verzorgen in Digitale Kamer 1 op de officiele website van Koningsdag 2021: http://www.koningsdageindhoven.nl.

Iets later dan gepland, startte de sessie met de zaterdag opgenomen en op zondag afgemonteerde introductie/promotiefilm; voor deze gelegenheid aangevuld met een boodschap voor de koning en foto's van de koninklijke Daf Kini met kenteken AA-98 uit 1966. Vervolgens nam voorzitter Pascal School het woord en werd hij bijgestaan door Clint de Bruijn om meer te vertellen over onze club en vragen van kijkers te beantwoorden. Hieronder kun je de gehele Zoom sessie terugkijken en krijg je unieke beelden "achter de schermen" te zien.

Achter de schermen


Koningsdag: rondrit door Eindhoven

Terwijl koning Willem-Alexander enkele kilometers verderop op de High Tech Campus variomatisch in 'zijn' Daf Kini (AA-98) uit 1966 reed, kwam de stoet Dafs en Volvo's in oranje/rood/wit/blauw samen om een tweetal routes dwars door Eindhoven af te gaan leggen. Op zoek naar de drones van de NOS, om zo hopelijk ook in de televisie-uitzending te komen.

De eerste route bracht ons naar verzorgingstehuis Vitalis Berckelhof waar de drones van de NOS in de lucht hingen. In colonne, bijgestaan door elektrische scooters, reden de Dafs/Volvo's onder de drones door. 
Vervolgens ging de stoet naar de Eindhovense wijk Gestel, waar in een rijk versierde buurt een warm welkom was voor deze afvaardiging van onze club en waar ook de NOS drones door de lucht zoemden. In een korte registratie op NPO1 kwam een deel van de stoet hoogover in beeld. Van beide lokaties zijn hieronder filmopnames te zien.

Bekijk hieronder nog een sfeerimpressie. De dag na Koningsdag kwam de voorste Nationa 55 coupé prominent in beeld in verschillende artikelen in de Stentor, het Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en Algemeen Dagblad. Missie geslaagd!


Koningsdag 2021: de website


Tijdens Koningsdag was onze DAF Club Nederland website aangepast naar het thema 'Koningsdaf': deze foto slider zorgde voor een sfeer in stijl!
 • Koningsdag 2021: alles kleurt 'Nationa'

  Nationa Daf 55 coupé in gezelschap van rood-wit-blauwe Mini's in Born

 • KoningsDaf

  Daf Kini 'Willem-Alexander' (1966)

  Ontworpen door Michelotti op basis van een Daffodil (Daf 32) en gebruikt door de Oranjes op hun vakantieverblijf in Italië.

 • Oranje boven!

  DAF Club Nederland wenst de koning een gezellige en variomatische Koningsdag!
  En we pakken zelf ook uit....

  Meer informatie
 • Een koninklijke Daf

  De AA-21, de eerste Daffodil (Daf 30) door de gebroeders Van Doorne geschonken aan de Koninklijke Familie.

 • Hollands trots

  Daf 55 combi in Delfts blauw, oranje en rood-wit-blauw in een bloembollenveld!