Red Bull Reverse - 24 augustus & Zandvoort Beyond - 31 augustus t/m 4 september 2022

Formule 1 coureurs Max Verstappen (Nederland) en Yuki Tsunoda (Japan) strijden/rijden in Dafs op circuit Zandvoort.

In 2022 blaast Red Bull Racing het achteruitrijden op Zandvoort nieuw leven in: Max en Yuki gaan de strijd aan op circuit Zandvoort, in Dafs. Want zo'n DAF 66 met B14 motor 'geeft je vleugels' en gaat als de brandweer achteruit, zeker als Max en Yuki het onderste uit de kan halen. Uiteraard vergt dit enige behendigheid, iets wat de jeugd eerst onder de knie moet krijgen. In een Formule 1 auto razendsnel vooruit is één, maar hoe vergaat het ze om vol gas achteruit te rijden?
 
In samenwerking met DAF Club Nederland zijn Dafs/Volvo's 66 aangedragen die een karakteristieke 'wrap' kregen om in de teamkleuren van Red Bull Racing en Scuderia AlphaTauri aan de start van het circuit te verschijnen. Hoe de kwalificatie en de race verliepen kun je nu zien in een door Red Bull gelanceerde video 'Red Bull Reverse' op YouTube (zie hieronder). Zo staat die eigenzinnige techniek ineens wereldwijd in het middelpunt van de belangstelling.

Voor en tijdens de opnames van Red Bull Reverse zijn ook foto’s gemaakt; deze exclusieve beelden zie je op deze pagina. Het beeldmateriaal is beschikbaar gesteld door Red Bull Nederland. De foto’s zijn gemaakt door Frits van Eldik, Rutger Pauw en Tom Bergman.

Redactioneel gebruik van één of meerdere foto's voor doeleinden buiten deze webpagina is toegestaan, mits daarbij Red Bull Nederland en de betreffende fotograaf worden vermeld. De omschrijving van de foto geeft aan wie de maker van de foto is.

De volgende foto’s zijn gemaakt door Frits van Eldik. Redactioneel gebruik van één of meerdere foto's voor doeleinden buiten deze webpagina is toegestaan, mits daarbij Red Bull Nederland/Frits van Eldik wordt vermeld.


De volgende foto’s zijn gemaakt door Rutger Pauw. Redactioneel gebruik van één of meerdere foto's voor doeleinden buiten deze webpagina is toegestaan, mits daarbij Red Bull Nederland/Rutger Pauw wordt vermeld.


De volgende foto’s zijn gemaakt door Tom Bergman. Redactioneel gebruik van één of meerdere foto's voor doeleinden buiten deze webpagina is toegestaan, mits daarbij Red Bull Nederland/Tom Bergman wordt vermeld.


Zandvoort Beyond - 31 augustus t/m 4 september 2022

In het kader van 'Zandvoort Beyond' stonden op de boulevard in Zandvoort voor Mango's Beach Club 2 Dafs: 1 van Red Bull Racing en 1 van Scuderia AlphaTauri. Ook voor hotel Huis ter Duin in Noordwijk stonden twee Dafs 66 gewrapt in de kleuren van Red Bull Racing en Scuderia AlphaTauri. Ze stonden er van 31 augustus tot en met 4 september. De volgende foto’s zijn gemaakt door Tom Doms. Redactioneel gebruik van één of meerdere foto's voor doeleinden buiten deze webpagina is toegestaan, mits daarbij Red Bull Nederland/Tom Doms wordt vermeld.