Welkom bij DAF Club Nederland

Wie kent ze niet: de personenwagens van DAF. Vroeger een bekende verschijning op de Nederlandse wegen. Uitgerust met de volautomatische Variomatic transmissie zorgde de Daf 600 in 1958 voor een sensatie in autoland. Later volgden er meer modellen: de Daffodil, de 33, en de grotere 44, 46, 55 en 66 die door de Italiaanse meester-ontwerper Michelotti waren vormgegeven.

DAF bleef onvoorwaardelijk trouw aan de Variomatic; ondanks het stigma van 'truttenschudder met jarretellenaandrijving' dat de auto verwierf. Ook kleine vrachtwagens werden met de traploze automaat uitgerust: de Pony en Kalmar.

Na de overname van DAF personenwagen B.V. door Volvo in 1975, ging de productie van personenwagens met Variomatic gewoon door. Niet alleen de Daf 46 en Volvo 66 waren voorzien van de Variomatic, maar ook de auto die eigenlijk als DAF had moeten verschijnen: de Volvo 343. Deze werd later ook met een gewone versnellingsbak geleverd, maar toch: het laatst afgeleverde model in 1991 was voorzien van de Variomatic.

DAF Club Nederland
In 1980 is DAF Club Nederland (D.C.N.) door een groep enthousiaste DAF-rijders opgericht. Doelstelling van D.C.N. is het in stand houden van alle voertuigen met een Variomatic aandrijving. Dit zijn dus alle DAF personenauto's, maar ook de Daf Pony, de Kalmar en de Volvo's type 66 en 340.

Inmiddels is de club uitgegroeid tot ruim 1800 leden en donateurs met circa 2600 auto's. Ook voor jou kan D.C.N. veel betekenen, zoals:

  • Onderdelen aanschaffen voor jouw Daf in het magazijn of via de webshop
  • Jouw Daf voordelig laten taxeren t.b.v. de autoverzekering
  • Een beroep doen op de technische commissie voor technisch advies bij reparatie van jouw auto
  • Deelnemen aan technische cursussen m.b.t. Variomatic, onderhoud, plaatwerk, remmen etc.
  • Deelnemen aan de vele evenementen die voor en door leden worden georganiseerd
  • Ontvang eens per kwartaal het clubblad Variomatic

Wanneer het bovenstaande je aanspreekt, is het de hoogste tijd lid te worden van DAF Club Nederland!

Waarom een DAF als klassieker?

Als je dan toch in een klassieke auto wilt rijden, waarom zou je dan voor een DAF kiezen?

De belangrijkste voordelen en pluspunten hebben wij hier op een rijtje gezet:

  • De unieke Variomatic geeft dezelfde beleving als een CVT (continu variabele transmissie) of elektrische aandrijving van een moderne auto: lekker gas geven en remmen.
  • Onderdelen eenvoudig te vervangen en te koop bij DAF Club Nederland.
  • Goedkoper in aanschaf en onderhoud dan de meeste andere klassieke auto’s.
  • De enige personenauto die in Nederland is uitgedacht, ontworpen en in massaproductie gemaakt: Nederlands erfgoed waar we trots en zuinig op moeten zijn.

 

En als je dan voor een DAF kiest, kies dan ook voor een lidmaatschap van de DAF Club Nederland (D.C.N.).DAF advertentie: Met 'n DAF kunt u alle kanten uit!

Laatste nieuwsberichten

Bob Bot overleden

Op 18 november ontvingen wij van Margriet Bot (lidnummer 4) het verschrikkelijke bericht dat haar man Bob Bot (lidnummer 3) enkele dagen daarvoor plotseling is overleden. Bob is 81 jaar geworden. Namens onze club is een bloemstuk verzorgd en in 'Variomatic' 161 zal een 'In memoriam' verschijnen.

Komende activiteiten

Nieuws van het magazijn