Nieuws

Max 'geeft DAF(s) vleugels': Red Bull Reverse

Publicatiedatum:
Bekeken: 1077
Categorieën: Nieuws, PR

In het diepste geheim voorbereid en nu live: Max Verstappen en Yuki Tsunoda (st)rijden in Dafs op circuit Zandvoort; achteruit!

In de Red Bull Reverse, georganiseerd door het Oostenrijkse Formule 1 team Red Bull Racing waar Max Verstappen voor rijdt, gaat Max de strijd aan met een andere F1 coureur: in dit geval Yuki Tsunoda van team Scuderia AlphaTauri. Voor de Red Bull Reverse wordt een oude race nieuw leven ingeblazen: de achteruitrijdraces op Circuit Zandvoort! In de jaren '70 was dit uniek volksvermaak op televisie bij het programma Te Land, Ter Zee & in de Lucht voor de omroep Tros: achteruitrijden met afgedankte auto's en commentaar van André van Duin zorgde voor hilarische beelden. Met name de Dafs met de kenmerkende en unieke Variomatic automatische transmissie kunnen even hard vooruit als achteruit rijden: de perfecte middelen voor een achteruitrijrace!

Nu is het 2022 en Red Bull blaast het achteruitrijden op Zandvoort nieuw leven in: Max en Yuki gaan de strijd aan op datzelfde circuit Zandvoort, in Dafs. Want zo'n DAF 66 met B14 motor 'geeft je vleugels' en gaat als de brandweer achteruit, zeker als Max en Yuki het onderste uit de kan halen. Jonge F1 coureurs waaronder 1 met de Nederlandse nationaliteit, in klassieke DAF auto's van Nederlandse bodem met de kenmerkende Variomatic, op een Nederlands circuit: uniek!
 
In samenwerking met DAF Club Nederland zijn Dafs/Volvo's 66 aangedragen die een karakteristieke 'wrap' kregen om in de teamkleuren van Red Bull Racing en Scuderia AlphaTauri aan de start van het circuit te verschijnen. Hoe de kwalificatie en de race verliepen kun je nu zien in een door Red Bull gelanceerde video 'Red Bull Reverse' op YouTube. Zo staat die eigenzinnige techniek ineens wereldwijd in het middelpunt van de belangstelling, met Formule 1 coureurs Max Verstappen en Yuki Tsunoda achter het stuur!

En er komt meer: unieke foto’s op onze website, een exclusieve 'Achter de schermen van.....’ video op ons YouTube kanaal en een achtergrondartikel in ‘Variomatic' 168 volgen binnenkort.

(Foto: Red Bull Nederland/Rutger Pauw)

Deel dit bericht via: