Kaartleesrit: 'Rondje Altena' - Zondag 29 oktober 2023

Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt: de kaartleesrit! Ook dit jaar is weer een uitdagend parcours uitgezet, en vindt het evenement plaats op zondag 29 oktober. Ditmaar gaan we in de omgeving van het land van Heusden en Altena met onze Dafs en Volvo's met Variomatic een kaartleesrit rijden op stafkaarten. De snelheid is niet van belang, maar wel het accuraat intekenen en het rijden van de juiste route! Onderweg staan controlebordjes die op een controlekaart moeten worden ingevuld, waarmee we kunnen zien of je de juiste route hebt gereden.

De route voert voor een belangrijk deel over landelijke wegen en door dorpen in het land van Heusden en Altena. De route is ongeveer 110 kilometer lang en halverwege (na circa 2 uur rijden) is een lunchstop gepland.

Als je nog niet eerder een kaartleesrit hebben gereden start je in de toerklasse. Voorafgaand aan de rit krijg je een korte kaartlees-instructie verzorgd door de organisator.

Heb je al (enige) ervaring in het rijden van kaartleesritten, dan strijd je mee in de sportklasse. Ook in deze klasse wordt niet met een tijdschema gereden maar de organisator heeft een aantal leuke weggetjes weten te vinden en een aantal listige kaartleesgeintjes. Dus zeker de moeite waard om naar de start in Dussen te  komen voor de D.C.N. Kaartleesrit editie 2023!
 

Dagplanning
Van 9:30 uur tot uiterlijk 10:30 uur: ontvangst bij de startlocatie en inschrijfformaliteiten
10:30 uur: Kaartlees-instructie voor deelnemers toerklasse
11:00 uur: Start 1e deelnemer voor traject 1
13:00 uur: Lunchstop (60 minuten)
14:00 uur: Start 1e deelnemer voor traject 2
16:00 uur: Finish
17:00 uur: Prijsuitreiking en afsluiting

Locatie start/finish
Hotel De Koppelpaarden
Oude Kerkstraat 1
4271 BB Dussen


Kosten
De kosten bedragen €35,- per deelnemende auto. Je krijgt hiervoor een routeboek met gekleurde stafkaarten, een prachtige route door de omgeving van Altena, een lunch, koffie bij de start en een blijvend aandenken aan de rit. Voor de beste 3 equipes in iedere klasse zijn er bekers voor de bestuurder en navigator te verdienen.

Na de inschrijving via onderstaand formulier krijg je een factuur per E-mail. Voorafgaand aan het evenement moet je die betaald hebben, dit is mogelijk tot 23 oktober 2023. Je kunt met de link in de factuur veilig betalen via Mollie Payments (o.a. met iDeal). Hiermee bespaar je onze penningmeester een boel werk en is voor de organisatie meteen zichtbaar dat je hebt betaald. Eenmaal aangemeld is je inschrijving definitief en ben je het inschrijfgeld verschuldigd. Restitutie wordt niet verleend.

Deelnemen
Wil je meedoen aan de kaartleesrit Rondje Altena op zondag 29 oktober 2023? Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden
. Zie je geen formulier? Dan moet je even inloggen. In verband met het aanmaken van het juiste aantal routeboeken is vooraf inschrijven noodzakelijk. Let op: maximaal 25 deelnemende auto's, vol = vol!

 

Namens de organisatie,
 

Janhein de Rooij