Op vele artikelen wordt statiegeld geheven. De bedragen varieƫren van 10 tot 200 euro. Alle, in de ruimste zin van het woord, reparabele onderdelen zoals draagarmen, rubbers, MacpPerson poten, bladveren, alle koppelings- en remdelen, verwarmingskokers en inlaatspruitstukken, cylinderkoppen en krukassen, starters en dynamo's, variomatics etc. vallen hieronder. Het statiegeld dat u betaalt, krijgt u terug als u het oude artikel brandschoon weer inlevert onder overlegging van de originele rekening van het DAF Club Nederland onderdelenmagazijn.

Het oude onderdeel moet ook compleet zijn (is ook in elkaar gezet en niet geheel of gedeeltelijk gedemonteerd!). Immers, het onderdeel moet wel gereviseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld bij een drukgroep/plaat mag de onderplaat/veerplaat niet gescheurd zijn. Deze oude onderdelen worden vervolgens weer gereviseerd. Zo houden wij uw DAF (of Volvo met CVT) rijdend en uw hobby betaalbaar!

Het magazijn krijgt ook vaak de vraag: ik heb thuis een heleboel gebruikte onderdelen liggen. Als ik die inlever zonder meteen een nieuw onderdeel te kopen, krijg ik dan al vast de statiegeldvergoeding? Nee, maar u kunt wel een bewijs krijgen dat u al een of meer statiegeldartikelen heeft ingeleverd. Als u later dan hetzelfde onderdeel nieuw aanschaft, hoeft u op vertoon van dat bewijs (een soort tegoedbon dus) geen statiegeld te betalen. U heeft immers al een gebruikt onderdeel ingeleverd