De evenementencommissie biedt een uitgebreid programma aan evenementen zoals toertochten, nachtritten, meerdaagse ritten, onderdelenbeurzen, nationale en internationale kampeerevenementen. Voor alle activiteiten die de evenementen commissie u aanbiedt geldt dat introducees van harte welkom zijn.


Toertochten
Toertochten worden meerder keren per jaar in diverse vormen en op verschillende plaatsen in het land gehouden. De toertochten worden individueel gereden aan de hand van routebeschrijvingen gebaseerd op verschillende soorten systemen. Voorbeelden hiervan zijn, bolletje-pijltje, foto-routes, uitgeschreven routebeschrijving etc. De toertochten variëren van 80 tot 120 kilometer en hebben meestal de start en finish op dezelfde locatie. Deelname aan toertochten is gratis. Af en toe wordt een toertocht 's avonds gereden, dit wordt ook wel nachtrit genoemd. Door het rijden in het donker krijgt deze toertocht een extra moeilijkheid mee.

Meerdaagse ritten
Een meerdaagse rit wordt meestal verreden in 2-dagen waarbij een overnachting plaatsvindt. De rit kan plaatsvinden in Nederland, maar kan ook een overnachting hebben in het buitenland. In veel gevallen kan ook 1 dag deelgenomen worden aan een rit, hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als voor een toertocht. De overnachting is alleen mogelijk voor leden, huisgenootleden en donateurs en hiervoor worden kosten in rekening gebracht. 

Kampeerevenementen
Een kampeerevenement dat in ieder geval elk jaar plaatsvindt is het 4-daagse hemelvaart kampeerweekend. Tijdens dit kampeerevenement wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd te denken valt aan een bbq en diverse toertochten. Als deelnemer mag u overal aan mee doen, maar u bent niets verplicht. Voor de toertochten tijdens het kampeerevenement gelden dezelfde regels als beschreven onder toertochten, voor alle overige activiteiten geldt hetzelfde als een meerdaagse rit. Naast het hemelvaart kampeerweekend worden ook kampeerweken naar het buitenland georganiseerd. De duur van deze kampeerweken kan variëren van een week tot 3 weken.TV_018.jpg

Bijeenkomsten
Naast ritten met de DAF / Volvo organiseert de evenementencommissie ook bijeenkomsten waarbij het contact met andere clubleden en het uitwisselen van kennis voorop staat. Tijdens deze "Koffieklets" is er ruimte om met elkaar te praten, maar vaak vindt ook een kleine onderdelenmarkt plaats. 

Samenwerking met buitenlandse DAF clubs
Sommige van de hierboven genoemde activiteiten worden in samenwerking met onze zusterclubs uit onder andere België, Duitsland en Engeland mogelijk gemaakt. De adressen van deze clubs vindt u HIER.
Zelf iets organiseren?
Als u zelf eens een toertocht wilt uitzetten of u heeft suggesties voor een evenement kunt u altijd contact opnemen met de coördinator van de evementen commissie. Bij het zelf organiseren van een activiteit zullen 1 of meerdere commissieleden u ondersteunen, zodat uw activiteit net zo zal verlopen als een activiteit die georganiseerd wordt door de commissie.