Kampeerweek Cotswolds Engeland

Kampeerweek in de Cotswolds Engeland

1 tot 8 september 2018

Veel leden van DCN hebben prettige herinneringen aan de vorige kampeerweken in Engeland en soms bereikt ons nog wel eens de vraag; zit er nog kans in dat we nog een keer die kant uit gaan?

En toen kwam er een aanbod van een in Engeland wonend DCN-lid: Tom Mogyorossi, die niet zo heel ver van zijn huis een camping wist in de buurt van Winchecomb gelegen in het prachtige Cotswoldsgebied. Of we het leuk zouden vinden als hij daar eens langs zou gaan……

Dit heeft dus geresulteerd in de organisatie van een kampeerweek in Engeland.

Waar gaan we kamperen?
Camping:

Er is een leuke gezellige camping voor ons gereserveerd. Afhankelijk van het aantal deelnemers hebben we of het hele terrein voor onszelf of staan er nog andere kampeerders.De camping is gelegen op een fruit farm vlakbij het dorp Winchecomb.

Voorzieningen camping:

-          Er zijn 12 caravan/camperplaatsen (verhard) met stroomvoorziening.

-          Er is een apart veld voor tenten/klapkarren. Hier is een beperkte stroomvoorziening aanwezig. Hou er dus rekening mee dat je op het veld geen koelkast etc. kunt gebruiken. Wellicht kunnen we een voorziening maken die gezamenlijk gebruikt kan worden voor het opladen van telefoons etc.

-          Huurtenten. De camping heeft een aantal 3 en 5-persoonstenten te huur. Bij de 5-persoonstenten is ook een houtkachel voor gebruik aanwezig.

-          Er is een wc/douchefaciliteit

-          Chemisch toilet

-          Afwasmogelijkheid

-          Farmshop

-          Restaurant en tearoom

-          In de tearoom wordt dagelijks ontbijt en lunch geserveerd. Er kan ook gedineerd worden, maar daarvoor moet een dag tevoren gereserveerd worden.

-          Op de camping zijn kampvuurtjes toegestaan en daarvoor zijn speciale vuurkorven te gebruiken.

-          Er wordt alcohol verkocht (geen sterke drank).

-          De camping heeft een visvijver die gebruikt mag worden (geen verhuur van hengels, die moet je zelf meenemen).

Verdere voorzieningen:

-          In Toddington (± 3,2 km vanaf de camping) is een Spar en een pub die goede maaltijden serveert.

-          In Winchcombe (ook ± 3,2 km vanaf de camping) zijn diverse winkels en restaurants te vinden.

 

Niet kamperen:

Mocht u wel aan de week willen deelnemen, maar wilt u liever niet kamperen, dan zijn er diverse bed and breakfast en hotels in de buurt. Meer informatie hierover kunt u vinden op het internet: o.a. bij: www.bedandbreakfast-directory.co.uk, www.booking.com etc.

Programma:

We zullen een paar activiteiten organiseren deze week. Maar zoals u van ons gewend bent: het is en blijft een vakantieweek. Niets moet, of u meedoet beslist u zelf.

Aan sommige activiteiten kunnen kosten verbonden zijn, wij zullen u hier dan vooraf van op de hoogte stellen en vragen of u wilt meedoen.

Waar denken we aan:

-          Een welkomstborrel! Uiteraard slaan we die niet over en wellicht dit jaar extra sfeervol bij het kampvuur!

-          Een toertocht door het prachtige Cotswoldsgebied (vele wegen daar zijn toertochtwaardig).

-          Gezellig met elkaar eten. De camping biedt mogelijkheden voor organisatie van een BBQ en op bepaalde tijden kunnen we - in geval van slecht weer – in overleg gebruik maken van de tearoom.

-          Een gezamenlijke wandeltocht met uiteraard (mits we er een passeren) een pitstop bij de Pub!

-          Onze organisator ter plekke is bezig met het regelen van een bezoekje aan de stoomtrein en het station. Dit kan helaas wel alleen met kleine groepen, maar dit wordt dan uitgesmeerd over de hele dag.

-          Bij voldoende belangstelling willen we kijken of er een bezoek gebracht kan worden aan de Morgan factory. De kosten voor de rondleiding bedragen £23 p.p. Omdat hiervoor (op tijd) geboekt moet worden, kan deelname alleen op voorinschrijving.

 Kosten:

De kosten voor kamperen bedragen:

£20 per nacht voor een verharde caravan/camperplaats (incl. luifel), op basis van 2 personen, incl. stroom

£16 p.n. voor een tentplaats op basis van 2 personen (1 persoon £8 p.n.)
£4.00 p.n. voor stroom

Huurtenten:

£60 p.n. voor een 5-persoonstent
£40 p.n. voor een 3-persoonstent

Op het moment van schrijven stond de koers van 1 pond op € 1,13.

De kosten voor het kamperen zullen zeer waarschijnlijk vooraf overgemaakt moeten worden aan de camping. Na inschrijving volgt hier meer informatie over.

Deelnamekosten DCN:

€ 35,= 2-persoonsequipe

€ 25,= 1-persoonsequipe

Inschrijving:

Lands wijs lands eer, in Engeland worden de zaken weer heel anders geregeld dan bijv. in Frankrijk of Duitsland. Het reserveren van de camping gaat dit jaar niet zoals u dat bij ons gewend bent.

In principe wil de camping dat iedereen zich apart inschrijft via het internet. We hebben in overleg met de camping kunnen regelen dat wij de inschrijving in 1x keer kunnen verzorgen. Echter, u zult wel de kosten voor het kamperen vooraf aan de camping moeten voldoen. We zijn nog even aan het kijken hoe we dit zo goed en makkelijk mogelijk kunnen regelen. Na inschrijving ontvangt u daar dan meer informatie over.

Er zijn diverse manieren om in Engeland te komen. Dit moet u zelf regelen. U kunt met de ferry reizen vanuit o.a. Hoek van Holland naar Harwich, maar ook vanaf Calais/Duinkerken naar Dover. Ook kunt u middels de Eurotunnel richting Engeland reizen.

Nuttige websites hierbij kunnen zijn: www.overtocht.nl, www.stenaline.nl, , www.eurotunnel.com, www.seafrance.com.

De kampeerweek is overigens prima te combineren met een vakantie in Engeland, Schotland of Wales. Zelfs Ierland is een optie, u hoeft er maar één extra ferry voor te nemen. Winchcombe is een prima uitvalbasis om naar andere regio´s in Groot-Brittannië te reizen.

Inschrijving

Voor meer informatie over deze reis kunt u contact opnemen met Alice van Iersel, tel.nr.: zie colofon Variomatic of middels e-mail: evenementen@dafclub.nl.

Wilt u deelnemen, dan kunt u zich schriftelijk aanmelden middels de bon achter in de Variomatic van april 2018 of via de website.
De inschrijving sluit op 1 juli 2018.

Klik hier voor het inschrijfformulier

Details

Startdatum 01-09-2018 0:00
Einddatum 08-09-2018 0:00
Prijs per persoon Gratis