Vakantieplannen 2020: datum intensieve weekcursus autosleutelen bekend

Moet jij nu ook al je verlof aanvragen voor 2020? De datum van de intensieve autosleutelcursus is bekend: 1-7 augustus 2020. De cursus wordt georganiseerd door www.autosleutelcursus.nl en is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden, mannen en vrouwen, jong en oud. Je sleutelt aan je eigen auto. Niet alleen beginners, ook mensen met ruime ervaring komen in deze cursus aan hun trekken. Theorie, autotechniek en praktijk wisselen elkaar af, waarbij de nadruk ligt op zelf sleutelen. Een cursus waar je gegarandeerd vieze vingers haalt... Sleutelen in kleine groepen onder leiding van docenten met ruime ervaring in auto- en motortechniek. 

De cursus wordt gehouden van 1-7 augustus 2020 in Overloon. Een 7-daagse cursus met verblijf op basis van volpension. De prijs is afhankelijk van het type verblijf dat je kiest: 1- of 2-persoonskamers of met eigen kampeermiddel. Studenten en partners met één auto krijgen 20% korting.

Inschrijven doe je rechtstreeks bij de externe organisatie autosleutelcursus.nl. Dat betekent dat haar (annulerings)voorwaarden gelden en dat het cursusgeld ook aan deze organisatie moet worden voldaan.

Inschrijven kan via http://www.autosleutelcursus.nl/cms/pages/inschrijfformulier.html Kies voor de cursus oldtimers (A20Z01) en geef aan dat je bij cursus terecht gekomen bent op andere wijze nl. via Daf Club Nederland. Bij voldoende inschrijvingen is de cursus exclusief voor DCN-leden. In overige gevallen behoudt de organisatie zich het recht voor om ook andere oldtimerliefhebbers toe te laten. In alle gevallen zullen wij als club onze cursisten met raad en daad steunen door o.a. dagelijkse onderdelenvoorziening en extra aandacht voor de werking van de variomatic.

 

Sleutel- en diagnosedag in Tynaarlo op 23 november 2019

Op zaterdag 23 november 2019 is er weer een sleuteldag !

Dit keer zijn we met onze Dafs te gast bij garage Roelfsema in Tynaarlo. Een historische plek want deze huidige Volvo dealer is in het verleden een grote DAF dealer geweest !

Indien u wilt deelnemen aan de sleuteldag of een technische diagnose wilt laten uitvoeren aan uw Daf of Volvo geef u dan op via : techniek@dafclub.nl

Graag onder vermelding van uw lidmaatschapsnummer en de werkzaamheden die uw wilt uitvoeren.

We rekenen op een grote opkomst !

 

SuperSale Zondag 17 November a.s. - Nu ook vooraf bestellen!

Zoals u wellicht al weet is er zondag 17 november a.s. weer een grote SuperSale met mogelijkheid tot taxatie van uw Daf or Volvo CVT.

Nieuwe deze keer is de mogelijkheid vooraf te bestellen(tot uiterlijk 11 november), lekker makkelijk en dat scheelt een hoop wachttijd! Voor details open snel het uitgebreide artikel over deze waanzinnige SuperSale!

Andere tijden over het Pientere Pookje

Op woensdag 13 november om 21.15 uur op NPO 2 is een uitzending te zien van het programma Andere Tijden, dat geheel is gewijd aan de Daf. Met name de inspanningen om via rally's, zoals die van Londen naar Sydney, het imago van de Daf destijds om te buigen, komen aan bod. Het kijken meer dan waard!

Kaartleestrit op 10 november in omgeving Dongen ( Noord Brabant)

Een kennismaking met het rijden van een kaartleesrit op stafkaarten.


We gaan met onze Daf’s  een kaartleesrit rijden op stafkaarten, de snelheid is niet van belang maar wel het accuraat intekenen en het rijden van dejuiste route. Onderweg staan controlebordjes die op een controlekaart moeten worden ingevuld  waarmee we kunnen zien of de juiste route is gereden. Deroute voert voor een belangrijk deel over landelijke wegen en door dorpen rondom Dongen ten noord oosten van Breda .  Deroute  is ongeveer 110 km lang en halverwege ( na circa 2 uur) is een lunchstop gepland.

De deelnemers die nog niet eerder een kaartleesrit hebben gereden, starten in de toerklasse en voor hen zal voorafgaand aan de rit een korte kaartlees- instructie  worden verzorgd door de uitzetter.

Kosten

De kosten bedragen  € 25,=  per deelnemende auto. Deze dient u vooraf per bank aan de Daf Club Nederland te voldoen. Hiervoor krijgt men een routeboek met gekleurde stafkaarten, een prachtige route door de omgeving van Dongen , een lunch en een blijvend aandenken aan de rit. Voor de beste 3 equipes in ieder klasse zijn er bekers voor bestuurder en navigator te verdienen.

Deelnemen ?

Inschrijven kan door een mail te sturen naar techniek@dafclub.nl onder vermelding van namen van de bestuurder en navigator, lidmaatschapsnummer, auto waarmee zal worden deelgenomen en de gewenste klasse ( toer of sport). Men ontvangt dan per ommegaande een bevestiging en gegevens hoe het inschrijfgeld kan worden overgemaakt.

In verband met het aanmaken van het juiste aantal routeboeken is vooraf inschrijven noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk 1 november 2019.

Janhein de Rooij

250ste verjaardag van de auto op 5 oktober a.s.

De DAF Club Nederland viert dit feest graag mee; en hoe! Met 17 verschillende types Daf’s en Volvo’s met variomatic en hun mooie stand, wordt een flink deel van het paviljoen bezet. Alle auto’s zijn heel bijzonder (enkele zelfs zeldzaam) en het bekijken meer dan waard. Deze bezetting is mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers uit onze vrijwilligersgroep.Zie de activiteitenkalender voor nadere bijzonderheden.

Introductie van de Daf 44 op de radio!

Zondag 15 september a.s.tussen 17.00 en 17.30 uur. Op Radio 5 (Theater van het Sentiment) blikt Bart van Leeuwen met Leen Muyen terug op de introductie van de Daf 44.

Daf in Heineken commercial

Daf op.......? Kijk op 9 september naar de première van deze Heineken commercial (in de pauze van de voetbalwedstrijd Estland- Nederland)!Heineken krat